
میوه اژدها Pitaya (سایر اسامی: پیتایا، پیتاهایا، هو لونگ گو، گلابی توت فرنگی، نانتیکافروت یا تان لانگ) به میوه
چندین نوع کاکتوس اطلاق میشود. این میوه بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است و در ضمن در
کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، جزیره اکیناوا (ژاپن)، فیلیپین و مالزی
هم کشت میشود، و در اسرائیل نیز موجود است. میوه اژدها تنها در شب شکوفه میکند؛ شکوفههای آن
بزرگ و سفید هستند و معمولاً «گل شب» یا «ملکه شب» نامیده میشوند.
خصوصیات :
این میوه در پنج رنگ وجود دارد که بسیار آبدار هستند و هر رنگ طعم و مزه مخصوص به خود را دارد. دانههای
درون این میوه مانند سیاه دانه هستند و از کاشت و پرورش آنها میتوان درخت جدیدی بوجود آورد.
درختی که این میوه از آن بوجود میآید پیتایا نام دارد که ۳۰ تا ۵۰ روز بعد از شکوفه دادن میوه میدهد و در
بعضی حالات ۵ تا ۶ بار در سال میوه میدهد.




رشد میوه اژدها
کاکتوس که میوه اژدها میدهد میتو.اند بین چند اینچ رشد کند در مدت ۲۰ دقیقه. بهترین آب و هوا برای
رشد ، آب و هوای گرمسیری است. گرمسیری یا خشکی که ۲۰-۲۵ میلی لیتر در سال بارندگی داشته باشد
تا بتواند با افزایش درجه حرارت مقابله کند. اگرچه آنها دوست ندارند بیش از حد مرطوب باشند. دوره های
طولانی آب و هوای سرد میتواند گیاه را از بین ببرد.
با اضافه کردن مواد آلی و مواد غذایی به خاک خوب رشد میکنند حتی میتوانند با ریشه های هوایی هم
رشد کنند.
انتشار کاکتوسها برای میوه اژدها
از دانه های موجود در میوه برای انتشار دادن آن استفاده میشود. در گلادان حاوی کمپوست ریگدار، دانه را
در گلدان محصور به کیسههای پلی اتیلن می کاریم و آب می دهیم.
بعد از دو هفته با مراقبت، نهال شروع به رشد میکند. در ابتدا دو برگ ظاهر میشود. از این نقطه به بعد
ساقه خاردار شروع خواهد شد بین مرکز این برگها. برگها پس از چند ماه از بین میروند.
خواص درمانی :
میوه اژدها دارای انواع ویتامینها است و در جلوگیری از سرطان روده بزرگ و دیابت موثر است. همچنین
سرشار از املاح معدنی است که باعث کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون میشود. مصرف دائم آن
میتواند آسم و سرفههای شدید را بهبود دهد و از خاصیت آنتی اکسیدان بالایی بر خوردار است.
▪ این میوه که منبع خوب آنتی اکسیدان است از فعالیت رادیکال های آزاد که باعث بروز سرطان و بیماری های
دیگری می شود، جلوگیری می کند.
▪ میوه اژدها مواد سمی مانند فلزهای سنگین را خنثی می کند.
▪ در کاهش میزان کلسترول و فشار خون بالا موثر است.
▪ مصرف منظم آن آسم و سرفه را تسکین می بخشد.
▪ این میوه که سرشار از ویتامین c است زخم ها را درمان می کند و سیستم دفاعی بدن را بهبود می
بخشد.
▪ ویتامین B۲ موجود در آن عملکردی مشابه مولتی ویتامین دارد.
▪ ویتامین B۱ موجود در آن در تولید انرژی و سوزاندن کربوهیدرات موثر است.
▪ با مرطوب و نرم کردن پوست، به ظاهر آن بهبود می بخشد.
▪ میوه اژدها در تقویت بینایی نقش مهمی دارد.
▪ میوه اژدها که منبع غنی کلسیم وفسفر است دندان و استخوان را تقویت می کند.
▪ مصرف منظم این میوه به کاهش وزن کمک می کند.
▪ میوه اژدها قند خون در دیابت نوع۲ را کاهش می دهد.
▪ این گیاه به تقویت حافظه کمک می کند.
رنگهای میوه :
این میوه در ۵ رنگ وجود دارد:

رنگ میوه سفید با پوسته قرمز

رنگ میوه قرمز با پوسته قرمز

رنگ میوه سفید با پوسته زرد (کمیاب)

رنگ میوه صورتی با پوست قرمز
رنگ میوه سفید با پوست صورتی
از میوه این درخت مربا و شربت هم درست میکنند و شربت درست شده از این میوه دراگونیتی نام دارد.
این میوه در صورت خراب شدن همانند موز و سایر میوههای گرمسیری ابتدا لکههای قهوهای پیدا کرده و
سپس سیاه میشود.
Pitaya معمولا به عنوان میوه اژدها نامیده می شود. این میوه بسیار زیبایی است که گل های خیره کننده و
یک شکل و رنگ شدید است. میوه اژدها است که معمولا به رنگ قرمز تیره، هر چند برخی از انواع این میوه
به رنگ صورتی یا زرد هستند. پوست میوه اژدها، پوست نازک می باشد. پوست معمولا پوشیده از فلس، و
مرکز این میوه از پالپ قرمز یا سفید، مزه شیرین ساخته شده است.
دقیقا جایی که میوه اژدها از آن شات گرفته است،شناخته شده نیست اما تصور می شود که از آمریکای
جنوبی آمده اند. فرانسوی ها به میوه اژدها به ویتنام بیش از صد سال پیش آورده شده است. میوه اژدها
بیشتر در خانوادههای ثروتمندان خورده می شده است. در حال حاضر، میوه شکوفا را در ایالت های آمریکا
مانند تگزاس و در مکزیک و دیگر کشورهای آمریکای جنوبی از جمله آرژانتین و پرو نیز افزایش یافته است.
میوه اژدها در مناطق گرمسیری در سراسر جهان کشت می شود. میوه اژدها می تواند از حدود چند اینچ یا
سانتی متر تا بیست فوت (حدود شش متر) رشد می کنند. در مناطق گرم با بارش سنگین شکوفا می
شود. دوره سرما بوته، کشتن را دوست دارد و درجه حرارت بالا که در کشورهای گرمسیری یافت.
گل های این گیاه میوه اژدها تنها در شب شکوفه و معمولا فقط برای یک شب زندگی می کنند. گرده افشانی
در این زمان اتفاق می افتد اجازه می دهد تا به ظهور میوه. گل میوه اژدها دارای عطر و بوی بسیار زیبا، و
می تواند هوا شب هر جا که گیاه رشد می کند را پر کنید.
میوه اژدها بهتر است با برش میوه در نصف و اهدای گوشت را خورده است. عطر و طعم بسیار تازه و شیرین
است. میوه اژدها سرد خوشمزه است و می تواند در آب میوه و سالاد میوه خدمت کند. آنها همچنین می
توانند به الکل اضافه شده و یک نوشیدنی بسیار خوشمزه شود.
چگونه باید میوه اژدها را خورد؟
میتوان مثل گاز گرفتن یک سیب و یا خوردن آب انار از مرکز آن را خورد.

میوه اژدها بهتر است خام یا پخته خورده شود؟
معمولاً آن را سرد میخورند . با یک قاشق داخل آن را درمیآورید طعم شیرین و خوشمزه ای دارد.
راه های دیگر توصیه می شود میوه اژدها را در داخل بستنی میل کنید و یا تبدیل آن به یک نوشیدنی با قرار
دادن گوشت آن از طریق آبمیوه گیری و یا می توان آن را به شراب تخمیر شده اضافه کرد.
مزایای خوردن میوه اژدها
غنی از فیبر، ویتامین C و مواد معدنی میوه اژدها نیز کم کالری است.
و در نهایت یک افسانه
هزاران سال پیش از آتش تنفس اژدها، میوه اژدها به وجود آمد. آتش آخرین چیزی بود که میوه از آن به وجود
میآمد. اگر اژدها کشته میشد میوه میشد و با جمعآوری میوه آن را به امپراطور هدیه میکردند و به عنوان
یک گنج محسوب میشد.
سربازانی که پیروز میشدند از گوشت اژدها بخورند قدرتمند میشدند.
